Strieľali pod rúškom noci, polícia ich aj tak chytila. Bez povolenia sa vozil na švagrininom aute. Za dodané dvere nezaplatil. Heiloval na jarmoku

25.11.2008 Celý región

Strieľali pod rúškom noci, polícia ich aj tak chytila\r\nPočas dnešnej noci (z pondelka na utorok) došlo v rekreačnej oblasti Sigord pri Prešove na jednej z chát k incidentu medzi šiestimi osobami a to majiteľom chaty a piatimi ...
Pri uvedenom incidente došlo aj k použitiu strelných zbraní, následkom čoho sú dve osoby postrelené do nôh a hospitalizované v prešovskej nemocnici. Po streľbe majiteľ chaty zavolal políciu. Jeden z postrelených ostal na mieste a ostatní štyria ušli na osobnom aute Subaru T9 Tribeca. Hliadka pohotovostnej motorizovanej jednotky začala uvedené auto prenasledovať a v Prešove na ulici Laca Novomeského na sídl. Sekčov ho zastavila a osoby zadržala. Jeden člen posádky auta bol postrelený do nohy, preto policajti privolali RZP a za ich asistencie bol prevezený do nemocnice.
Ďalších podozrivých policajná hliadka eskortovala na vypočutie.
Polícia zatiaľ zaistila aj dve strelné zbrane a identifikovala aktérov incidentu, z ktorých sú štyria z Bardejovského okresu a dvaja z Prešovského.
V súčasnej dobe prešovskí policajti realizujú všetky potrebné procesné úkony k objasneniu uvedeného prípadu. O výsledku bude verejnosť včas informovaná.

Bez povolenia sa vozil na švagrininom aute:
Policajti z Medzilaboriec obvinili včera 29 ročného muža z Paloty, okr. Medzilaborce z prečinu neoprávneného používania cudzieho motorového vozidla.
Obvinený muž 18.9.2008 vylákal od svojej švagrinej kľúče od jej osobného auta Daewoo Espero, s odôvodnením, že jej ho dovezie z obce Palota, odkiaľ odišla po smrti svojho manžela do Sniny. Zároveň jej sľúbil, že jej dovezie z domu veci ako oblečenie pre deti a televízor. Auto ani sľúbené veci jej z domu neodviezol, pričom auto používal bez jej súhlasu pre svoju vlastnú potrebu až do 17.10.2008, kedy ho zaistili policajti.

Za dodané dvere nezaplatil:
Humenský policajný vyšetrovateľ vzniesol včera obvinenie za prečin podvodu 32 ročnému mužovi z Košíc.
Obvinený Košičan 21.4.2008 v jednej z humenských firiem dohodol a podpísal Zmluvu o sprostredkovaní dodávky bezpečnostných dverí. V dodatku zmluvy sa zaviazal, že 1 ks bezpečnostných dverí bez DPH odkúpi k ďalšiemu predaju za 6 000. - Sk a platbu zrealizuje v hotovosti hneď pri prevzatí tovaru. O tri dni mu bolo dodaných 17 bezpečnostných dverí na ním určené miesto v Košiciach. Obvinený prevzal faktúru, potvrdil prijatie tovaru, avšak za dvere hneď nezaplatil. Vyhováral sa, že peniaze ma na účte, že faktúru zaplatí do troch dní, čo však doposiaľ neurobil. Spôsobená škoda je vyčíslená na 121 380 Sk.

Heiloval na jarmoku:
Stropkovskí policajti obvinili včera 20 ročného Stropkovčana z prečinu podpory a propagácie skupín smerujúcich k potláčaniu základných práv a slobôd.
Obvinený mladík začiatkom augusta na Hlavnej ulici v Stropkove počas konania jarmoku fyzicky napadol rómsky manželský pár a ich maloletú dcéru. Taktiež im vulgárne nadával a opakovane predpažil pravú ruku s otvorenou dlaňou a vykrikoval nacistický pozdrav “Sieg Heil“. Napadnutá rodina neutrpela zranenia, ktoré by si vyžiadali lekárske ošetrenie.

Zo skladu zmizli kosačky a motorová píla:
Vranovskí policajti vyšetrujú krádež kosačiek a motorovej píly v obci Dlhé Klčovo, okr. Vranov n/Topľou.
Doposiaľ neznámy páchateľ sa v noci z nedele na pondelok vlámal do skladu budovy Obecného úradu. Odtiaľ ukradol štyri motorové strunové kosačky a jednu motorovú pílu. Krádežou vznikla obci škoda vo výške 102 000. -Sk.
 

Vyberte región